BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za učesnike/ce – It has to be love, Sutomore, Crna Gora

PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za prijave za učešće na treningu “How to Run Campaign Against Sexual and Gender Based Violence and Cyber-Bullying”. Trening se realizuje u okviru projekta “It has to be love”, koji je podržan kroz program mobilnosti Evropske unije, Erasmus+. Trening će se održati u Sutomoru, Crna Gora, u periodu od 6. do 15. septembra 2022. godine.

Poziv je otvoren za mlade od 18 do 30 godina s područja Bosne i Hercegovine, a prijaviti se možete na ovom linku.

Nakon treninga i seminara, ove godine, na temu prevencije i zaštite od svih oblika nasilja, s posebnim fokusom na cyber nasilje, učesnici/ce projekta imat će mogućnost učiti više o kreiranju online kampanja kao jednim od alata u procesu educiranja i podizanja svijesti o važnosti pomenutih tematika. S obzirom da je projekt podržan kroz Erasmus+ program, učesnici će imati priliku čuti nešto više o samom programu i kako se dobija i ispunjava Youthpass certifikat.

Na ovom treningu imat ćete priliku da maksimalno pokažete svoju kreativnost, ali i da upoznate druge kulture i steknete najljepše uspomene jer trening okuplja učesnike/ce iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Rumunije i Grčke.

Radni jezik treninga je engleski. Sve troškove prevoza i smještaja snose organizatori. Limit troškova prevoza za učesnike iz Bosne i Hercegovine je 180 eura.

Prijave su otvorene do 01. septembra 2022. godine.

Za više informacija obratite nam se putem e-maila info@proni.ba.