BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Rezultati – It has to be love, Sutomore, Crna Gora

PRONI Centar za omladinski razvoj objavio je javni poziv za prijave za učesnike/ce iz BiH za učešće na treningu “How to Run Campaign Against Sexual and Gender Based Violence and Cyber-Bullying”. Trening se realizuje u okviru projekta “It has to be love”, koji je podržan kroz program mobilnosti Evropske unije, Erasmus+. Trening će se održati u Sutomoru, Crna Gora, u periodu od 6. do 15. septembra 2022. godine.

Nakon što je na našu adresu stiglo preko 20 prijava, naš tim je radio na selekciji i odabiru mladih koji će nas predstavljati. Naš izbor su:

  • Madžid Herceglija (Visoko)
  • Dejan Vukajlović (Istočno Sarajevo)
  • Mersiha Čomor (Mostar)

Nakon treninga i seminara, ove godine, na temu prevencije i zaštite od svih oblika nasilja, s posebnim fokusom na cyber nasilje, učesnici/ce projekta imat će mogućnost učiti više o kreiranju online kampanja kao jednim od alata u procesu educiranja i podizanja svijesti o važnosti pomenutih tematika. S obzirom da je projekt podržan kroz Erasmus+ program, učesnici će imati priliku čuti nešto više o samom programu i kako se dobija i ispunjava Youthpass certifikat.

Na ovom treningu imat će priliku da maksimalno pokažete svoju kreativnost, ali i da upoznate druge kulture i steknete najljepše uspomene jer trening okuplja učesnike/ce iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Rumunije i Grčke.

 

ČESTITAMO I ŽELIMO NAJBOLJE PROVEDENE DANE DO SADA!