BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

#POKMOSTAR objavljuje poziv za nove radionice

PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za učesnike na radionicama u okviru 5 programa za mlade.

Programi za koje možete aplicirati su:

1. Program “Upoznaj znakovni jezik”, namijenjena za sve mlade (15-30) iz Hercegovine. Cilj programa je upoznavanje sa osnovama lokalnog hrvatskog znakovnog jezika koje koriste osobe s oštećenjem sluha.

2. Program “Dnevnik uma”; je namijenjen mladima od 15 do 30 godina. Cilj programa je ponuditi mehanizme prilagodbe na probleme „modernog“ načina života i pozitivno pridonijeti rješavanju stigmatizacije koja se javlja uz brigu o mentalnom zdravlju.

3. Program “Škola slikanja” koji je namijenjen svim mladima od 15 do 30 godina u Mostaru. Cilj programa je polaznike naučiti tehnikama slikanja portreta grafitnom olovkom i upoznati sa ličnostima po kojima je Mostar prepoznatljiv u BiH i svijetu, kao što su književnici i slikari.

4. Program “Kreativno recikliranje” je namijenjen mladima od 15 do 30 godina. Cilj programa je podizanje svijesti o važnosti recikliranja kod mladih ljudi u Mostaru.

5. Program “Oglašavanje na društvenim mrežama” je namijenjen mladima od 18 do 30 godina. Cilj aktivnosti je osposobiti učesnike za samostalno vođenje poslovnih profila/stranica na društvenim mrežama.

Za učešće u nekom od navedenih programa prijavljujete se popunjavanjem forme i možete se prijaviti za više programa. Sve aktivnosti održavat će se u prostorijama PRONI Omladinskog kluba Mostar koji se nalazi na adresi Rade Bitange 13 (drugi sprat Centra za kulturu Mostar).

Za dodatna pitanja ili nedoumice možete nam pisati na email: info@proni.ba ili u inbox profila društvenih mreža.

Volonterske aktivnosti u klubu se održavaju u partnerstvu sa lokalnim partnerom Centar za kulturu Mostar .

Ova aktivnost organizirana je u sklopu projekta #STaRBiH koji provodi Karuna Center for Peacebuilding , PRONI Centar za omladinski razvoj, Mali koraci – Mali koraci, Centar za izgradnju mira Sanski Most i Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH uz podršku USAID BiH.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbADeBA3167av-MVbcbdayj_bMcxfiK3tpWbc0V0nWgdds_Q/viewform

👉#pokMostar objavljuje poziv za nove radionice. Detaljnije o radionicama i link za prijavu se nalazi ispod.👇..🧷 http://www.proni.ba/2020/06/18/pokmostar-objavljuje-poziv-za-nove-radionice/..Ove aktivnosti organizirane su u sklopu projekta #STaRBiH koji provodi Karuna Center for Peacebuilding, #PRONI , Mali koraci – Small Steps, Centar za izgradnju mira – Center for Peacebuilding i Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH uz podršku USAID Bosnia and Herzegovina…#proniusvakomgradu

Gepostet von PRONI am Mittwoch, 17. Juni 2020