BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Ekipa #POKMostar situaciju oko virusa iskoristila je za online sastanak.

Današnji dan i kompletnu situaciju oko virusa ekipa #POKMostar iskoristila je za online sastanak.

Omladinski radnici i volonteri #POKMostar danas su imali sastanak u cilju pružanja podrške jedni drugima, ali i razmjene ideja na koji način možemo planirane ili neke nove ideje realizovati putem online platformi.

Za nas, kojima je u radu ljudski susret i emocija jako bitan faktora, online rad predstavlja veliki izazov. Ali smo otvoreni da se sa istim suočimo i potrudimo najbolje što možemo.

Pored mnogo smijeha i sreče što smo se okupili nakon mjesec dana dogovoreno je da: časovi konverzacijskog engleskog jezika, već planirano samo za volontere, bude izvedeno online; odredili smo rokove za podijeljene zadatke; i dogovorili da ćemo ova druženja ponoviti češće, kako bi si popravili dan, razmjenili i kreirali neke nove projekte.

Briga o mentalnom zdravlju je jedan od programskih ciljeva koji je #POKMostar planirano za ovu godinu. Ovo je također u skladu sa strateškim ciljem #PRONI Centra, a to je “Zdravi životni stilovi”. Online sastanci i opušteni razgovori sa vašim kolegama (porodicom i prijateljima) vas ne koštaju ništa ali vašoj i njihovom zdravlju ćete doprinjeti.

Hvala svim volonterima koji su učestvovali danas na sastanku i bili produktivni. Ekipa koja nije uspjela prisustvovati, dobit će info u obliku zapisnika.

Budimo odgovorni. Poštujemo preporuke #WHO i BiH državnih organa. #ostanimokuci i budimo produktivni.

Poziv za #PRONI programe koje planiramo realizovati kad se ova zbrka smiri, možete pronaći na linku:

http://www.proni.ba/…/poziv-za-ucesnike-4-grada-26-radioni…/

Ove aktivnosti organizirane su u sklopu projekta #STaRBiH koji provodi Karuna Center for PeacebuildingPRONI Mali koraci – Small Steps, Centar za izgradnju mira – Center for Peacebuilding i Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH uz podršku USAID Bosnia and Herzegovina