BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

#POKMOSTAR – Nošenjem različitih čarapa #21marta volonteri su podržali obilježavanje Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom (WDSD).

Nošenjem različitih čarapa #21marta volonteri #POKMO su podržali obilježavanje Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom (WDSD).

Simbol Dana sindroma #Down su šarene čarape i predstavljaju različitost, a nikako ne nemogućnost osoba s Down sindromom da upare čarape. Nemoj se voditi predrasudama, informiši se.

Nošenjem šarenih čarapa se pokazuje podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se osjećali još više prihvaćenim u društvu.

Također, prije godinu dana s osmijehom i radošču u srcu, a u saradnji sa našim partnerima otvorili smo #PRONI Omladinski klub Mostar na adresi Rade Bitange 13, na drugom spratu Centar za kulturu Mostar .

Iza nas je oko #1000 pojedinačnih posjeta, #6 realiziranih programa i još mnogo aktivnosti. E pa, neka nam je sretna prva godišnjica i da ih uspješno dočekamo još mnogo.

Princip koji nas vodi u radu i obavezno pravilo ponašanja u klubu, za sve posjetioce, je poštivanje. Poštujmo se bez obzira na naše različitosti i učimo jedni od drugih, jer nam to omogućava lični razvoj, ali i razvoj naše zajednice.

Budimo odgovorni. #ostanimokuci i budimo produktivni.

Ove aktivnosti organizirane su u sklopu projekta #STaRBiH koji provodi Karuna Center for Peacebuilding#PRONI ,Mali koraci – Small Steps, Centar za izgradnju mira – Center for Peacebuilding i Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH uz podršku USAID Bosnia and Herzegovina.