BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Aktivni mladi u #POKMostar

➡️U periodu od 20.5.2019. do 03.06.2019. organizovali smo 10 radionica (2 seta po 5 radionica za svaku grupu) za mlade u Mostaru u okviru realizacije projekta „Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente“ koji u više gradova u BiH implementira Perpetuum Mobile . Za područje Grada Mostara #POKMostar je lokalni partner.

✔️Radionice su realizovane prema priručniku „Aktiviraj se!“ , koji je nastao tokom ranijeg djelovanja Instituta „Perpetuum mobile“, a zasniva se na principima koji su lako razumljivi i od pomoći za mlade za razumijevanje demokratskih procesa i učešća građana i obuhvata sljedeće teme: 1 – Prepoznavanje problema, 2 – Zagovaranje i lobiranje, 3 – Aktivno glasačko pravo, 4 – Omladinski aktivizam i 5 – Vještine komunikacije.

➡️Učesnici na radionicama su definisali određena pitanja koja žele postaviti parlamentarcima tokom posjete parlamentu u cilju dobijanja informacija na koji način i ko nam može biti partner u rješavanju istih. Prva posjeta je planirana za srijedu 31.7.2019. kada imamo dijalog sa parlamentarcima u Parlamentu FBiH. Unaprijed se zahvaljujemo zastupnicima koji će odvojiti svoje vrijeme i odgovoriti na pitanja mladih iz Mostara.

📌📌Ukoliko smo nekom od učesnika pogriješili email ili nismo poslali obavijest, budite nam slobodni pisati u inbox da se ispravimo.

Institut „Perpetuum mobile“ realizuje projekat „Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente“ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).