BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

POK Bijeljina – PRONI škola kratkog filma radionica br. 3

PRONI Omladinski klub Bijeljina nastavlja sa PRONI školom kratkog filma.

Treća radionica održala se 22.07.2019. Tema ove radinice bila je plan, snimanje, montaža i produkcija dokumentarnog filma.

Učesnici su nakon kratkog predavanja stavljeni u ulogu imaginarne producenstke kuće sa ciljem da budu upućeni ukratko o procesu produkcije dokumentarnog filma.

Na svoju inicijativu su u grupi podijelili uloge, te su snimili nekoliko karikiranih intervjua i naracija, koje su kasnije zajedno pogledali i režisirali kroz proces montaže.

PRONI škola kratkog filma ima za cilj da mlade ljude obuči kako da samostalno snimaju, montiraju i objave online kratke filmove na temu aktivizma u zajednici, te kako da se troškovi produkcije svedu na minimum koristeći potencijal današnjih mobilnih uređaja.

Pored filma, učesnici će imati priliku naučiti osnove fotografije, animacije i dizajna plakata.

PRONI Omladinski klubovi i aktivnosti u istim se realizuju u sklopu #STaRBiH projekta kojeg sprovodi Karuna Center for Peacebuilding u saradnji sa CIM – Centar za izgradnju mira Sanski Most – CIM, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH, Mali koraci – Small Steps i PRONI Centar a podržan je od USAID Bosnia and Herzegovina

#proniyouth #proniusvakomgradu