BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Viva škola filma u POK Mostar

Ove godine radionice u okviru “Viva škola filma” održavati će se u PRONI Omladinskom klubu, koji se nalazi u prostorijama Centra za kulturu, na adresi Rade bitange 13 (2 sprat).

Centar za kulturu Mostar i ove godine realizuje međunarodno kulturnu – turističku manifestaciju “Mostarsko ljeto” koja ima za cilj jačanje i obogaćivanje kulture i umjetnosti te turističke ponude u Mostaru a samim tim i u BiH.

Kao jednu od aktivnosti Mostarskog ljeta, Mostar će i ove godine biti domačin “Viva škola filma”, koja će tokom tri dana trajanja mladima iz Mostara, omogučiti da se upoznaju sa filmskim zanimanjima kroz praktičan rad od pisanja scenarija, snimanja i montiranja filma.

“Viva škola filma – od ideje do realizacije” je filmska, teorijska i praktična radionica za mlade od 13-25 godina, na kojoj mladi kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji.

Teme za film učesnici biraju sami, a one proizilaze iz životnih situacija i problema koji ih okružuju, samoopažanja i mašte. Ukoliko želite da budete dio projekta “Viva škola filma,” da se družite i ludo zabavite, a pri tome i nešto zanimljivo i korisno naučite, onda Vas pozivamo da se prijavite putem
forme na linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHwOjC4qbhMYomB3uQcmdZk1bwW0-0XUqwqDIK3_aLhlAB4w/viewform

Predavaći tokom trajanja „Viva škola filma“ su Ratko Orozović (filmski i televizijski režiser), Goran Gonzo Lukić (filmski i tv producent), Alen Crnogorčević (fimski snimatelj) i Goran Vrhunc (scenarista).
Gost radionice “Viva škola filma” u Mostaru je iranski reditelj Sayad Mosavi.
Više informacija o školi filma i aktivnostima koje se realizujuju tokom cijele godine možete pronaći na stranici:

http://vivaba.com/?page_id=7865 .

Očekujemo vas 😉