BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za učesnike – Politički sistem BiH – (Ne)moguća misija? – POK SARAJEVO

PRONI Omladinski klub Sarajevo organizuje edukaciju za mlade pod nazivom „Politički sistem Bosne i Hercegovine – (Ne)moguća misija”.

Projekat je namijenjen mladim osobama u dobi od 15 do 20 godina koji do sada nisu imali dodira s ovom temom niti mogućnosti da pobliže upoznaju strukturu političkog sistema u Bosni i Herecegovini, odnosno, mladima koji će u budućnosti tek po prvi put imati mogućnost da učestvuju u izbornom procesu.

Cilj programa je pružiti mladim ljudima jasniju sliku o političkom sistemu Bosne i Hercegovine i izbornom procesu, kao i upoznati ih s drugim temama usko povezanim s uspostavom i strukturom vlasti na svim nivoima. Program nije zamišljen samo kao klasično predavanje, već je cilj razgovarati s mladima i dati odgovor na njihova pitanja i nejasnoće koje proizilaze iz političkog sistema naše države.

Radionice će se organizovati u Omladinskom klubu PRONI u Sarajevu (Zgrada FIS-a, Mis Irbina 8) u dva modula koja će biti održana u periodu između 10. i 14. jula. Vrijeme trajanja jednog modula je tri sata, uz mogućnost za dodatno vrijeme za diskusiju po želji polaznika programa.

Prijave su otvorene do 9. jula, a nakon čega će svi primljeni kandidati biti kontaktirani putem e-maila o terminima održavanja modula.

Sve upite možete slati na e-mail adresu amarbuljubasic1998@gmail.com.

Prijave na OVOM linku.