BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Y-E-N: Generalna skupština i Trening “The Art of Togetherness”


Generalna skupština

Dana 10.05.2018.g., u Strazburgu,Francuska održana je Generalna skupština Youth Express Network mreže. PRONI Centar za omladinski razvoj kao punopravnu članicu mreže, predstavljala je Adina Halilović, Menadžerica za mobilnost mladih.

Na sastanku je prisustvovalo 23 predstavnika, od kojih je 19 predstavljalo organizacije članice, a 3 predstavnika su bili u službi posmatrača. Ovaj put, domaćin generalnoj skupštini bila je lokalna organizacija l’Association l’Etage.

Na sastanku pored prezentacije prošlogodišnjeg izvještaja, razgovaralo se o aktuelnim projektima i planovima. Pored toga, na ovoj skupštiti izabrali smo 4 nova člana upravnog odbora i izglasali članstvo novoj članici mreže, organizaciji Parcours le Monde – Grand Est.

Trening “THE ART OF TOGETHERNESS” 

U periodu od 11. do 18. maja 2018, Y-E-N je organizovala trening za trenere “THE ART OF TOGETHERNESS”, koji je održan u Evropskom Omladniskom Centru u Strazburu. Inače, ovaj trening je prva aktivnost projekta „The Art of Social Inclusion“ koji se realizuje u 2018 godini od strane Youth Express Network. Treningu je prisustvovalo 25 omladinskih/socijalnih radnika, trenera i facilitatora koji dolaze ispred organizacija članica mreže.

Jedna od učesnica bila je i Adina Halilović, ispred PRONI Centra za omladinski razvoj i jedina učesnica iz BiH. Tokom treninga učesnici su imali priliku da razviju svoje vještine u inovativnim i umjetničkim metodama u rad s mladima. Nakon treninga, faza praktične nastave će se sprovesti na lokalnom nivou kroz akcije sa mladima iz zajednice učesnika i na evropskom nivou kroz tri regionalna omladinska sastanka.

U narednom periodu PRONI Centar će organizovati određene aktivnosti na lokalnom nivou, koje ce facilitirati Adina i koje će biti prilika da Adina primjeni ono sto je naučila na treningu i svoje znanje prenese na mlade u lokalnoj zajednici.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na web stranici Y-E-N mreže.