BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Regionalno partnerstvo mladih u Novom Sadu, Srbija

Nakon velikog susreta na Regionalnoj akademiji izgradnje mira koja je održana u Podgorici, Crna Gora, u decembru 2022. godine, Regionalno partnerstvo mladih još jednom se okupilo, ovoga puta u Novom Sadu, Srbija u periodu od 16. do 19. marta 2023. godine.

Tokom prvog dana, s učesnicima/ama razgovarali su Leon Malazogu i Amer Obradović

Članovi/ce Regionalne mreže partnerstva mladih, imali su priliku doživjeti ljepotu okoline Bačkog brega, čuti i vidjeti tradiciju Franjevačkog samostana, turskog kupatila, uživati u pogledima na Tvrđavu i osjetiti ukuse tradicije u Didinoj etno kući. Pored toga, učesnici/e su uživali u u obilasku grada Novog Sada i Petrovaradina.

Imali smo čast ugostiti i razgovarati s Nj.E. ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Christopherom Hillom.

Da svi razumijemo jedni druge onda kada tim jezikom govorimo, pokazali su nam sjajni Taratanci, u čijoj sesiji su imali priliku uživati članovi/ce Regionalne mreže partnerstva mladih.
 
Na pitanja kako se uz pomoć umjetnosti prevazilazi postkonfliktna trauma, odgovore smo čuli kroz panel s Kumjanom Novakovom, Borisom Isakovićem, Albanom Ukajem i Jasnom Đuričić. 

Više o evropskim strategijama i politikama kada je u pitanju kulturno nasljeđe, naši učesnici/e razgovarali su s Vesnom Marjanović iz Evropa Nostra Srbija.