BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

POZIV ZA MLADE – ,,Po(brini) se za mentalno zdravlje”

PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za učešće na radionici ,,Po(brini) se za mentalno zdravlje”, za sve mlade od 15 do 30 godina iz Brčko distrikta BiH.

Mentalno zdravlje je važan pokretački motor naše svakodnevnice, nešto što nas gura naprijed kada mu posvetimo onoliko pažnje koliko zaslužuje, ali i nešto što nas nazaduje kada ga zanemarimo. Mentalno zdravlje dio je općeg zdravlja i jedan od najvažnijih segmenata (dis)funkcionalnog bivstvovanja. Isto predstavlja stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, uspješno rješava životne probleme i nosi se s uobičajenim životnim stresom, a isto tako radi produktivno, plodonosno i sposoban/na je davati pozitivan doprinos svojoj zajednici.
 
Upravo zato, realizacijom ove radionice kroz neformalnu edukaciju želimo ukazati na to koliko je važno voditi brigu o mentalnom zdravlju u svakom trenutku života, te upoznati učesnike/ce s najviše zastupljenim mentalnim stanjem – anksioznošću – i mehanizmima zaštitie.
 
Datum: 16. februar 2023. godine
Vrijeme: 16:30h – 18:30h
Mjesto: Omladinski centar Brčko distrikt BiH
 
U redu je ne biti u redu, a da bi bio u redu PRIJAVI SE OVDJE.
 
Poziv za prijave ostaje otvoren do srijede, 15.februara do 16:00h.
 
Radionica se realizuje u okviru projekta ,,BeWell@Digital” koji podržava Evropska komisija kroz program Erasmus Plus, a implementira konzorcijum na čelu sa International Youth Health Organization i partnerima: PRONI Centar za omladinski razvoj (BiH), Qendra Youth Act (Albanija), Društvo za borbu protiv SIDE – CAZAS (Crna Gora), Epistimoniki Etaireia Vioiatrikis Pliroforikis kai Pliroforikis Ygeias – GBHI (Grčka) i Institut savremenih tehnologija Crne Gore.
 
Projekat u Brčko distriktu BiH je sufinansiran je kroz poziv Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Brčko distrikta BiH.