BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

IT HAS TO BE LOVE, Nea Makri, Grčka – Rezultati

PRONI Centar za omladinski razvoj objavio je 26. maja poziv za prijave za učešće na treningu ,,Fight Against and Prevention of Sexual Cyber-Bulling and Sexting”, u okviru projekta ,,It has to be love” koji je podržan kroz program mobilnosti Evropske unije Erasmus+. Trening će se održati u Nea Makri, Grčka od 16. do 25. juna 2022. godine.

Poziv je bio objavljen na svim društvenim mrežama i otvoren za mlade od 18 do 30 godina s područja Bosne i Hercegovine.

Na našu adresu pristigle su 42 prijave, a učesnici/e koji ispunjavaju kriterije i koji su izabrani su:

1. Stefan Savčić, Brčko distrikt BiH

2. Midheta Hadžić, Nova Kasaba

3. Ana Solarević, Banja Luka

ČESTITAMO!

Cilj treninga je učesnike/ce upoznati sa različitim oblicima nasilja – rodno zasnovanog, online, cyber nasilja i sextinga, problemom nasilja u vezama i partnerskim odnosima, kao i mehanizmima zaštite od istih. Pored toga učesnici/e će imati priliku saznati više o Strategiji i praksama Evropske unije za prevenciju nasilja. S obzirom da je projekt podržan kroz Erasmus+ program, učesnici će imati priliku čuti nešto više o samom programu i kako se dobija i ispunjava Youthpass certifikat.

Na ovom treningu imaće priliku da maksimalno pokažu svoju kreativnost, talenat, želju za novim saznanjima, ali i da upoznaju druge kulture steknu najljepše uspomene jer trening okuplja učesnike/ce iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Rumunije i Grčke.

Radni jezik seminara je engleski.

Sve troškove prevoza i smještaja snose organizatori. Pored toga, organizator će obezbijediti prevoz od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma. Troškovi COVID-19 testova nisu pokriveni.

Limit troškova prevoza za učesnike iz Bosne i Hercegovine je 275 eura.

Po završetku treninga učesnicima/ama će biti dodijeljen certifikat.