BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Posjeta Hotela Evropa u Sarajevu – YEEP – “Osnaživanje mladih”

Jučer smo u okviru projekta YEEP – “Osnaživanje mladih”, koji sprovodimo u partnerstvu sa organizacijom SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina posjetili Hotel Evropa u Sarajevu. (@hoteleuropesarajevo )(https://www.facebook.com/SOS.Djecija.sela.BiH/).

📍U sklopu ove aktivnosti smo završili sa posljednjim zadatkom obuke “Vještine zapošljivosti” pod nazivom “Job Shadowing” te time uspješno zaokružili cjelokupan proces tromjesečne obuke YEEP projekta. Svi učesnici su od samog početka bili istrajni u željama i motivacijama da ispune prvenstveno vlastita očekivanja, a potom i očekivanja od trenera/mentora. Posljednja faza koja očekuje učesnike jeste dodjela certifikata.

📃✅Cilj projekta YEEP jeste da doprinese boljoj zapošljivosti mladih iz alternativne brige i drugih mladih osoba koji su u stanju socijalne potrebe putem unapređenja njihovih ličnih i poslovnih vještina. The Next Economy metodologija će im omogućiti da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine koje su im potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada – temeljne životne vještine i vještine zapošljivosti.

📈 (https://www.facebook.com/obuka.zaposljavanje.7) Pored grupnih sesija sa mladima radimo i na individualnom razvojnom planu za sve učesnike projekta, kako bi što bolje odgovorili potrebama zapošljivost svakog od učesnika.

📝Trenutna grupa, koja broji sedmero mladih, pokazuje uspješne rezultate u prihvatanju novog znanja i učenju novih životnih i vještina zapošljivosti, što nam daje motivaciju za dalji rad jer se metodologija rada pokazala veoma korisnom.Jačamo svijest i kapacitete mladih kroz projektni i programski sadržaj. 🤞

#yeep#jakimladi_novaperspektiva#sosdječijaselabih#soszamlade#nastavinastavu