BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Održane tri online sesije obuke: “Vještine zapošljivosti”, u okviru projekta YEEP – “Osnaživanje mladih”

U PRONI omladinskom klubu Sarajevo, održane su tri online sesije obuke: “Vještine zapošljivosti” putem ZOOM platforme, u okviru projekta YEEP – “Osnaživanje mladih”, koji sprovodimo u partnerstvu sa organizacijom SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina (https://www.facebook.com/SOS.Djecija.sela.BiH/).

📍Cilj projekta YEEP jeste da doprinese boljoj zapošljivosti mladih iz alternativne brige i drugih mladih osoba koji su u stanju socijalne potrebe putem unapređenja njihovih ličnih i poslovnih vještina. The Next Economy metodologija će im omogućiti da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine koje su im potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada – temeljne životne vještine i vještine zapošljivosti.

📈 (https://www.facebook.com/obuka.zaposljavanje.7) Pored grupnih sesija sa mladima radimo i na individualnom razvojnom planu za sve učesnike projekta, kako bi što bolje odgovorili potrebama zapošljivost svakog od učesnika

.📝Trenutna grupa, koja broji sedmero mladih, pokazuje uspješne rezultate u prihvatanju novog znanja i učenju novih životnih i vještina zapošljivosti, što nam daje motivaciju za dalji rad jer se metodologija rada pokazala veoma korisnom.

Jačamo svijest i kapacitete mladih kroz projektni i programski sadržaj. 🤞

#yeep#jakimladi_novaperspektiva#sosdjecijaselabih#soszamlade#nastavinastavu