BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Online Info dan “Upoznajmo Europske snage solidarnosti”

SALTO Resursni Centar (SALTO SEE RC) i PRONI Centar za omladinski razvoj kao Kontakt tačka za program Europske snage solidarnosti za BiH organizuju Online Info dan “Upoznajmo Europske snage solidarnosti” u utorak, 29.09.2020. s početkom u 14h putem Zoom platforme.

Cilj aktivnosti je učesnike upoznati sa mogućnostima koje program nudi, te na koji način ih organizacije/institucije iz BiH mogu iskoristiti kako bi obezbijedile prilike za moblinost ciljnoj grupi s kojom rade i unaprijedili međunarodnu saradnju.

Poslije info dana, zainteresovane organizacije će imati priliku da dobiju podršku u vidu mentora koji će im pomoći da načine prve korake u Programu. Više informacija o samom mentorskom procesu možete naći (na engleskom) ovde.

Evropska inicijativa za solidarnost (nekadašnji Evropski volonterski servis) je nova inicijativa Evropske unije koja omogućava mladima da volontiraju na projektima koji su od koristi zajednicama i ljudima širom Evrope. Evropska inicijativa za solidarnost okuplja mlade ljude sa ciljem izgradnje inkluzivnog društva, podržava ugrožene grupe ljudi i odgovara na društvene izazove. Evropska inicijativa za solidarnost nudi inspirativno i ohrabrujuće iskustvo mladim ljudima koji žele da pomognu, uče i razvijaju se.

Poziv ostaje otvoren do 26.09.2020. do 15h, a prijave su moguće putem OVOG linka.

Sve upite možete proslijediti na email info@proni.ba.