BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Generalna skupština Youth Express Network

U četvrtak, 27.08.2020. prisustvovali smo generalnoj skupštini Youth Express Network mreže. Ovo je bila prva online skupština mreže. Ispred PRONI Centra skupštini je prisustvovala Adina Halilović, koja je i članica Upravnog odbora mreže. Usvojen je budžet za 2019, pravci rada mreže za naredni period, nove članice mreže i novi članovi upravnog odbora. YEN porodica postala je bogatija za dvije nove članice mreže, NGO Asfar UK i Yeghvard Youth Ecological NGO.

NGO Asfar UK je nevladina organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji čiji je cilj kreiranje mogućnosti mladim ljudima u Velikoj Britaniji i na Bliskom Istoku.

Yeghvard Youth Ecological NGO je neprofitna organizacija sa sjedištem u Armeniji i fokusira se na promociju ekološke svijesti i uvažavanja.

Vizija mreže je doći do inkluzivnog društva, gdje se mladi ljudi, njihove potrebe i učešće prepoznaju, vrednuju i cijene, a uz 2 nove članice nastavit ćemo širiti tu viziju i u državama članica mreže.

Pored novih članica mreže, YEN je dobio 2 nova člana Upravnog odbora; Elene Kapanadze iz organizacije Institute for Democratic Changes (IDC) Gruzija, Lilia Mnatsakanyan iz Federation of Youth Clubs of Armenia (FYCA) i Ramiz Aliyev iz Sağlam Düşüncə Gənclər Təşkilatı SDGT (Common sense iz Azerbejđana) je ponovo izabran kao član upravnog odbora.

Nakon skupštine, održan je i prvi sastanak novog saziva Upravnog odbora. Upravni odbor prema pozicijama čine:

Ramiz Aliyev – Presjednik
Andrea Pantarelli – Zamjenik presjednika
Fatma Çimen – Sekretar
Olya Khvasevich – Blagajnik/ica
Adina Halilović – članica
Elene Kapanadze – članica
Lilia Mnatsakanyan – članica

Sve članice mreže, članovi Upravnog odbora i uposleni se zahvljajuju bivšim članicama Upravnog odbora Nino Tsulaia i Sirarpi Manyan koje su volontiranjem i svojim zalaganjem doprinjele razvoju mreže.