BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

PRONI Škola kratkog filma 11.10 – 13.10.2018

 

U okviru Evropske sedmice kodiranja, koja se u svijetu obilježava u periodu od 06 – 21 Oktobra, PRONI Centar za omladinski razvoj organizuje prvu trodnevnu školu kratkog filma.  Ovo je jedna od aktivnosti kojom ćemo obilježiti Evropsku sedmicu kodiranja, a podržana je od strane Agencije Mašta iz Sarajeva.

PRONI škola kratkog filma namijenjena je za 20 mladih ljudi, od 15 do 24 godina, s prostora Brčko distrikta. Ovo je jedinstvena prilika za mlade da na kreativan i drugačiji način prikažu probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju. Film kao i svaka druga umjetnost je savršen način da se u današnjem svijetu mladima ukaže na probleme društva. PRONI organizuje školu kratkog filma sa ciljem da 20 mladih sa područija Brčko distrikta bude obučeno o osnovama snimanja filma. Pored samog snimanja filma, planirano je da mladi nauče kako da obrate pažnju na scenu, zvuk i režiju kao cjelinu, tj kompoziciju filma. Mladi će biti podijeljeni u 4 grupe gdje će naučiti kako timski snimiti film na teme koje se tiču uklanjanja nejednakosti i imaju za svrhu promociju tolerancije u društvu. Sa obzirom da mladi ljudi najviše vremena provode na internetu, gledajući kratke klipove do 5 minuta, smatramo da je ovo savršena prilika da nauče kako njihova poruka može postati viralna i dosegnuti što veći broj ljudi.  

PRONI Škola kratkog filma održat će se u periodu od 11 – 13 Oktobra 2018. godine u prostorijama Omladinskog centra Brčko, Trg pravde 18. Filmovi koji nastanu kao rezultat rada 20 mladih tokom škole, biće postavljeni online u svrhu promocije tolerancije i korištenja filma kao alata za borbu protiv nejednakosti u društvu.

Prijavu za PRONI Školu kratkog filma možete popuniti ovde: https://goo.gl/forms/7LrSNQ3YUCAsCrcV2

Poziv za prijave ostaje otvoren do kraja sedmice.

#MeetandCode #TechSoupBalkans #SAP