BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Okrugli stol: “Jačanje kapaciteta OCD-a za socijalno okruženje”


PRONI Centar za omladinski razvoj organizovao je okrugli stol pod nazivom “Jačanje kapaciteta OCD-a za socijalno okruženje” gdje smo ugostili predstavnike Vijeće mladih Federacije BiHOmladinski savjet Republike Srpske, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Ministarstvo kulture i sporta FBiH kao i predstavnici iz Odjeljenje za obrazovanje Brčko disrikta BiH i Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama i NVO.

Na okruglom stolu razgovaralo se o iskustvima i postignućima organizovanja mladih u BiH kao i o unapređenju položaja mladih kroz jačanje kapaciteta vijeća mladih u BiH. 


Drugi dan je ukljičivao trening iz oblasti zagovaranja.

Predstavnici OSRS-a i članice Vijeća mladih FBiH iz čitave BIH učestvovali su na jednodnevnom treningu iz oblasti zagovaranja koji je u Brčkom realizovao PRONI Centar za omladinski razvoj.

Svi učesnici su imali priliku da čuju i nauče nešto više o zagovaranju, tehnikama, modelima zagovaranja i načinima realizacije zagovaranja iz praktičnih primjera.

Kroz diskusije, razgovor i zajedničke vježbe učesnici treninga mogli su da prodube postojeća ali i steknu nova znanja.

Trening je svakako poslužio i kao odlična prilika za upoznavanje i dodatno umrežavanje mladih iz različitih dijelova BiH.

S obzirom da se radi o dugoročnom projektu uskoro očekujemo nastavak saradnje i nove edukacije u toku godine.