BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

POZIV – PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA

PRONI Centar za omladinski razvoj, uz podršku Britanske ambasade u Bosni i Hercegovini, vas poziva da zajedno proslavimo Međunarodni dan volontera na konferenciji koja će se održati 4. decembra u Omladinskom centru Brčko distrikta BiH s početkom u 12:00h.

Međunarodni dan volontera se obilježava širom svijeta 5. decembra. Obilježavanjem ovog datuma svake godine želimo ukazati na važnost volontiranja za mlade, ali i da im se zahvalimo za sav uloženi trud  i doprinos radu naše organizacije.

Konferencija će se sastojati od tri tematska panela na kojima će glavni fokus biti volotiranje kao alat za napredak. Ova konferencija ima za cilj da inspiriše mlade ljude da razmišljaju o značaju volontiranja, karijeri, svom mentalnom zdravlju i mogim drugim stvarima koje unapređuju njihov lični i profesionalni razvoj.

Veliku čast ove godine imamo ugostiti NJ.E. Juliana Reillya, britanskog ambasadora u BiH, predstavnike institucija, omladinskih organizacija, a posebno naše mlade ljude. Kroz interaktivne diskusije, panelisti će podijeliti svoja iskustva i savjete koji mladim ljudima mogu pomoći u budućnosti, ali i budućnosti svih nadolazećih generacija. 

Događaj je otvoren za sve koji nam se žele pridružiti.

Volonterizam u radu naše organizacije ima neprocjenjivu vrijednost, a volonteri i volonterke predstavljaju našu posebnu inspiraciju. PRONI vodi volonterski program posljednjih 25 godina u BiH i nagrađivana je organizacija za volonterske programe u Republici Srpskoj 2011. godine. U toku jedne volonterske godine, naši volonteri i volonterke dobijaju maksimalnu mentorsku podršku za realizaciju aktivnosti i vlastitih ideja. Naš volonterski program ne svodi se na obavljanje administrativnih poslova ili bilo kakvog prenosa odgovornosti s uposlenika na mlade ljude, već je zasnovan na podsticanju razvoja svake mlade osobe, njihovoj uključenosti u različite programe koji su u sferi njihovog interesovanja, te pružanju slobode njihovoj kreativnosti.