BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za učesnike s Pala – Art remains / Umjetnost ostaje

Ukoliko si učenik/ca srednje škole, dolaziš s Pala i zainteresiran si da kroz dvodnevni trening naučiš nešto više o glumi te to znanje i talenat pokažeš pred kamerama, ovo je odlična prilika za tebe.

Youth Advisory Board pri Ambasadi Švicarske u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa PRONI Centrom za omladinski razvoj i Centrom kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, sprovodi projekat ,,Umjetnost ostaje/Art remains” u kome nastojimo ukazati na problem odlaska mladih ljudi iz države.

Drugi od 10 treninga će biti održan u prostorijama Kulturnog centra Pale, 29. i 30. juna.

Svaki od 10 treninga uključuje dva dijela (interijerni i eksterijerni).

Tokom interijernog dijela imaćete priliku da steknete znanja o scenskom nastupu, glumi, izrazite se kroz pokret i naučite kako da govorite i svoju kreativnost pokažete pred kamerama. Kroz ovaj dio vodiće vas bosanskohercegovački glumac Armin Omerović. Više o njemu i njegovom radu dostupno je ovdje.

Tokom eksterijernog dijela planirano je snimanje kratkih filmova na ulicama grada i ovo je dio u kojem ćete moći da pokažete svo znanje stečeno tokom interijernog dijela treninga. Svaki film koji nastane govoriće o odlasku mladih iz Bosne i Hercegovine.

Broj prijava je ograničen!

Poziv je otvoren do 26. juna 2022. godine a prijaviti se možete putem ovog linka.

Za više informacija obratite nam se putem info@proni.ba