BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za učesnike/ce – PRONI Omladinski kamp: KAMPanja

PRONI Centar za omladinski razvoj u saradnji sa Crvenim krstom  / križom Brčko distrikta BiH organizuje PRONI Omladinski kamp KAMPanja , uz podršku Ambasade SAD u BiH.   

Mirovni kamp otvoren je za 60 mladih iz BiH  u periodu od 23.-27.09.2021. a održaće se u mjestu  Brka (Restoran Holiday) kod Brčkog. 

Kome je namijenjen mirovni kamp za mlade:

Na kamp se mogu prijaviti mladi  od 18 do 30 godina , koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, a koji žele promovisati mir i raditi na projektima koji uključuju angažman mladih.

Informacije o smještaju i troškovima:

Smještaj za učesnike će biti obezbijeđen  u šatorima , dodatni troškovi, kao i troškovi hrane,  obezbijeđeni su od strane organizatora . U sklopu kampa učesnici će imati  pristup bazenima (ako vrijeme bude omogućeno).

Kako se prijaviti:

Prijavu možete pronaći na ovom linku i prijave su otvorene  do 16.09.2021.   

Agenda

Na kampu će biti edukacija o temama ljudskih prava i analiza konflikta, govor mržnje i medijska pismenost, kritičko razmišljanje i osnove zagovaranja. Kamp će biti ispunjen i drugim zabavnim sadržajima kao što su igre bez granica, filmovi, takmičenja, kvizovi i slično, a ugostićemo i poznajete Brčake na “Kafi sa ..” kao što su sportisti, predstavnici medija, institucije, mladi biznismeni i slično. Detaljna agenda će biti obezbijeđena pri izboru učesnika.

Kamp smo organiziovali na istoj lokaciji 2018. godine, a u videu ispod možete pronaći kako je to izgledalo:

Projekat finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.