BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Održana treća PRONI omladinska konferencija u Sarajevu

Sa susretom mladih iz Sarajeva, Bijeljine i Kalesije u Sarajevu završena je treća, ujedno i posljednja PRONI omladinska konferencija, organizovana u okviru projekta YouVolution 2.0: Expanding and Consolidating Youth Platforms and Networks.

Okupljeni iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, ovi mladi aktivisti su imali priliku upoznati se sa radom kolega iz Centra u zajednici Orahovica, čiji su napori u poboljšanju položaja mladih u Orahovici primjer da se pravi rezultati postižu timskim radom i upornošću. Osim upoznavanja sa primjerom dobre prakse, radili su i na identifikaciji problema sa kojima se mladi suočavaju u njihovim lokalnim zajednicama i nudili moguća rješenja.

Konferencije u Prijedoru, Mostaru i Sarajevu su nam još jednom pokazale koliko su umrežavanje i mobilnost važne za sve mlade ljude, ali i koliko trebamo biti ponosni i na sve omladinske aktiviste u našoj državi koji svakodnevno inspirišu naš rad.

Projekat YouVolution 2.0: Expanding and Consolidating Youth Platforms and Networks se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).