BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Održana prva PRONI omladinska konferencija u Prijedoru

Prva ovogodišnja PRONI omladinska konferencija održana je 27. maja u Prijedoru i okupila je aktiviste iz Banja Luke, Cazina, Bihaća i Bosanskog Petrovca.

Osim što su mladi iz naših omladinskih klubova imali priliku da se sretnu uživo, cilj ove konferencije je bio i da poslušaju više o @centaruzajednici.orahovica, organizaciji koja predstavlja primjer dobre prakse u omladinskom radu i aktivizmu, a čije iskustvo može inspirisati svakoga u našoj državi i šire. Dio dana bio je namijenjen radu učesnika kako bi zajednički identificirali i mapirali probleme u svojim lokalnim zajednicama.

PRONI Centar za omladinski razvoj će u narednom periodu, kao i do sada, svoj rad nastojati da usmjeri na doprinos rješavanju tih problema, istovremeno stavljajući potrebe mladih na vrh liste prioriteta.

Projekat YouVolution 2.0: Expanding and Consolidating Youth Platforms and Networks  se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).