BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za učesnike/ce – Program “Kulturno bogatstvo Mostara”

#PRONI Omladinski klub Mostar objavljuje poziv za program „Kulturno bogatstvo Mostara“, namijenjen mladima 15-19 godina iz Mostara.

Link za prijavu.

Tema ovih radionica će biti djela mostarskih pjesnika koji su imali veliki utjecaj na historiju grada Mostara. Baviti ćemo se njihovim naslijeđem, životom, karijerom, utjecajem na sadašnjost i zanimljivim pričama koje su ostale zapisane o njihovim životima. Cilj ovog programa je mladim ljudima približiti zajedničku kulturnu baštinu Mostara i njen uticaj na izgradnju društva u cjelosti.

Pored interaktivnih radionica, učesnici će imati priliku posjetiti kulturne institucije, poput biblioteka i muzeja, i kroz diskusiju s uposlenicima upoznati se sa kapacitetima i radom, ali i sadržajima koja se tiću mostarskih pjesnika.

Na kraju programa učesnici će gradu pokloniti 5 uličnih biblioteka, u čijem postavljanju i prikupljanju knjiga za iste će učestvovati.

Poziv za prijave ostaje otvoren do 8.2.2020., a sve upite možete nam proslijediti na: info@proni.ba ili na profile društvenih mreža.

Sve aktivnosti biće realizovane u skladu sa sigurnosnim mjerama koje su propisane od strane Kriznog štaba. Molimo sve učesnike da ponesu svoje maske.

Radimo na jačanju odnosa sa lokalnim i međunarodnim institucijama u cilju boljeg položaja mladih.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

#proniyouth #proniusvakomgradu #youthwork #USAID #IOMBIH