BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za učesnike/ce – Program “Virtualni govor mržnje”

PRONI Centar za omladinski razvoj i u 2021 nastavlja sa realizacijom projekta “Kreiraj sve (mir)”, a prva aktivnost koju ćemo realizovati, ove godine, u POK Mostar je “Virtualni govor mržnje”, namijenjen mladima od 18 do 30 godina u Mostaru.

Kako prepoznati lažnu vijest? Šta je i koliko je važna medijska pismenost? Kada sloboda govora prelazi u govor mržnje?

Link za prijavu.

Ovo su samo neka od pitanja kojima će se baviti učesnici zajedno s trenerima u okviru realizacije programa “Virtualni govor mržnje”. Pored edukativnih radionica, učesnici će imati priliku učestvovati u kreiranju videa koji ćemo koristiti u kampanji na društvenim mrežama, a s ciljem podizanja svijesti o sve prisutnijim i intenzivnijim govorom mržnje u virtualnom prostoru.

Aktivnost ima za cilj ukazati na rast govora mržnje na društvenim mrežama, koje niko ne uređuje, i informisati učesnike na koji način se mogu zaštiti i ne podržati širenje istog.

Poziv za prijave bit će otvoren do 28.01.2021., a sve upite možete nam proslijediti na email: info@proni.ba ili u inbox profila na društvenim mrežama.

Kreiramo siguran prostor za mlade i njihove ideje.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

#proniyouth #proniusvakomgradu #youthwork #USAID #IOMBIH