BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

U #PRONI Omladinskom klubu Sarajevo održane su dvije sesije individualnog razvojnog plana

U PRONI omladinskom klubu Sarajevo, održane su dvije sesije individualnog razvojnog plana, u okviru projekta YEEP – “Osnaživanje mladih”, koji sprovodimo u partnerstvu sa organizacijom SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina (https://www.facebook.com/SOS.Djecija.sela.BiH/).

📍Cilj projekta YEEP jeste da doprinese boljoj zapošljivosti mladih iz alternativne brige i drugih mladih osoba koji su u stanju socijalne potrebe putem unapređenja njihovih ličnih i poslovnih vještina. The Next Economy metodologija će im omogućiti da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine koje su im potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada – temeljne životne vještine i vještine zapošljivosti.

📈 (https://www.facebook.com/obuka.zaposljavanje.7)

Pored grupnih sesija sa mladima radimo i na individualnom razvojnom planu za sve učesnike projekta, kako bi što bolje odgovorili potrebama zapošljivost svakog od učesnika.

📝Trenutna grupa, koja broji sedmero mladih, pokazuje uspješne rezultate u prihvatanju novog znanja i učenju novih životnih i vještina zapošljivosti, što nam daje motivaciju za dalji rad jer se metodologija rada pokazala veoma korisnom. Jačamo svijest i kapacitete mladih kroz projektni i programski sadržaj. 🤞

#yeep #jakimladi_novaperspektiva #sosdjecijaselabih #soszamlade #nastavinastavu