BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

#POKBijeljina nastavlja sa PRONI školom kratkog filma.

#POKBijeljina nastavlja sa PRONI školom kratkog filma.

Četvrta radionica održala se 13.07.2019.

Na ovoj radionici smo snimili film o rodno zasnovanom nasilju. Film je nastao u sklopu projekta „Aktivni i ravnopravni u svojim zajednicama” koji je realizovan od strane volonterki POK Bijeljina.Ovaj kratki film ima svrhu da se koristi kao alat u predstavljanju i sprecavanju ovog problema.

Učesnici PRONI Škole kratkog filma su napisali i snimili tri skeča koji prestavljaju razne oblike nasilja u adolescentnim vezama, te su postavili pitanja na koje bi gledaoci trebali da odgovore kroz diskusiju.

PRONI škola kratkog filma ima za cilj da mlade ljude obuči kako da samostalno snimaju, montiraju i objave online kratke filmove na temu aktivizma u zajednici, te kako da se troškovi produkcije svedu na minimum koristeći potencijal današnjih mobilnih uređaja.

Pored filma, učesnici će imati priliku naučiti osnove fotografije, animacije i dizajna plakata.

U slučaju da želite da budete član i da prisustvujete radionicama prijavite se na sledeći link :
https://forms.gle/WFKYsE5LnffHCZ5w6

PRONI Omladinski klubovi i aktivnosti u istim se realizuju u sklopu #STaRBiH projekta kojeg sprovodi Karuna Center for Peacebuilding u saradnji sa CIM – Centar za izgradnju mira Sanski Most – CIM, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH, Mali koraci – Small Steps i PRONI Centar a podržan je od USAID Bosnia and Herzegovina

#proniyouth #proniusvakomgradu