BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv na promociju filma „Maglaj – rat i mir“

Poštovani, Pozivamo Vas na promociju filma „Maglaj – rat i mir“. Film ima duboku antiratnu poruku i to je priča tri ratna komandanta sukobljenih strana u ratu devedesetih. Oni su odlučili uspostaviti dijalog i razgovarati u mirovnom tonu.

Posjetioci će imati čast da nakon promocije razgovaraju sa akterima iz filma, te da se sretnu sa autorom. Ovaj dokumentarni film je rađen u produkciji Misije OSCE-a u BiH. Ovu promociju je organizovao Senat mladih OMOTE Promocija će se održati 01.07.2019. godine u 18 sati u sali Centru za kulturu Bijeljina, Patrijarha Pavla 1.

Ovom važnom događaju prisustvovaće i mladi ljudi Bijeljine, te smo mišljenja da je posebno važno da Vi svojim prisustvom podržite mirovnu kulturu mladih. Posebno se nadam da ćete vi, koje godinama radite na ovim temama, doći da ojačate vlastite kapacitete predivnom pričom aktera filma.

Ovaj događaj je dio projekta STAR. Projekat StaR (Društvena transformacija i pomirenje) je dvogodišnji program koji realizira američka orgnizacija Karuna u saradnji sa Centrom za izgradnju mira Sanski Most, PRONI Centar za omladinski razvoj, Mali koraci Sarajevo i YIHR Sarajevo uz podršku USAID-a. Cilj ovog projekta je izgradnja mira i antiratne kulture među mladima, a putem angažmana religijskih vođa i vjeroučitelja.