BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Najava Okruglog stola “Suočavanje sa problemom stigmatizacije i radikalizacije u BiH i regionu”


Najava Okruglog stola, pod nazivom: “Suočavanje sa problemom stigmatizacije i radikalizacije u BiH i regionu”, koji organizuje PRONI Centar za omladinski razvoj Brčko distrikt BiH i koji će se održati dana 29.12.2017 u hotel “JELENA” u Brčkom, sa početkom u 13h.

Okrugli sto je završna BiH aktivnost u okviru projekta „Borba protiv stigmatizacije kroz osnaživanje i promjenu stavova“ (“Empower for Change of Stigmatizing Attitudes”), koji kao nosilac projekta, realizuje organizacija CDT (“Centar za demokratsku tranziciju” Podgorica, Crna Gora), uz finansijsku podršku Evropske komisije kroz Erasmus+ program i Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Crne Gore.

Projekat je obuhvatio niz aktivnosti, koje se se realizovale u osam (8) zemalja, a to su: Crna Gora, Bosna i Hercegovina (partnerska organizacija za BiH je PRONI Centar za omladinski razvoj Brčko distrikt BiH), Makedonija, Srbija, Belgija, Italija, Mađarska i Njemačka.

Projekat obuhvata aktivnosti koje su namijenjene mladima, kao i onima koji rade i imaju uticaj na mlade. Pored predstavnika nevladinog sektora, očekuje se učešće i predstavnika raznih institucija i vlasti.

Agendu za okrugli stol pronađite na linku ispod:

AGENDA-ZA-OKRUGLI-STO-PRONI-CDT-29.12.17.-Brcko-FINAL