BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

YEEP – Jaki mladi! – Nova perspektiva

YEEP – Jaki mladi! – Nova perspektiva je dvogodišnji projekat koji od 2019. godine PRONI Centar za omladinski razvoj realizuje u partnerstvu sa SOS Dječijim selima u Bosni i Hercegovini.  

Cilj YEEP projekta usmjereni su na doprinos razvoju i zapošljivosti mladih iz alternativne brige i drugih mladih ljudi koji su u stanju socijalne potrebe kroz rad na unapređenju njihovih ličnih i poslovnih vještina. Priliku za takvo napredovanje ima 50 mladih podijeljenih u 4 grupe. Svakoj grupi posvećen je period od 3 mjeseca kojima su obuhvaćene dvije obuke: ,,Temeljne životne vještine’’ i ‘’Vještine zapošljivosti’’, nakon kojih slijedi šestomjesečni monitoring i individualni rad na relaciji mentor-certificirani učesnik, sa ciljem kvalitetnog osiguranja postignutih rezultata u prethodnom period.

U toku implementacije projekta koristi se The Next Economy metodologija koja omogućava mladim ljudima da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine koje su im potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada – temeljne životne vještine i vještine zapošljivosti.

Više na:
#yeep #jakimladi_novaperspektiva #sosdjecijaselabih #soszamlade #nastavinastavu