BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Kreiraj sve(mir)

Projekat Kreiraj sve(mir) još jedan je od projekata koje PRONI Centar za omladinski razvoj realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Kreiraj sve(mir) je šestomjesečni projekat koji PRONI Omladinski klub u Mostaru realizuje od novembra 2020. godine. sa ciljem proširenja i unapređenja rada Omladinskog kluba u Mostaru kroz edukativne i radionice kulturnog sadržaja, te kroz aktivnosti usmjerene na građanska prava, govor mržnje, predrasude, međureligijsku toleranciju i zajedničko kulturno nasljeđe. 

Sve aktivnosti u okviru projekta su lokalnog karaktera, grupisane u 3 komponente: edukacija, kultura i umjetnost. U okviru ove tri komponente, pored radionica organiziraju se radionice za mlade,  studijske posjete lokalnim institucijama i organizacijama, postavljanje uličnih biblioteka kao poklon gradu od mladih ljudi, foto izložbe, diskusije i  kampanja na društvenim mrežama i organizovat. Projektom je obuhvaćen  broj od oko 60 mladih s područja grada Mostara.

#proniyouth #proniusvakomgradu #youthwork #USAID #IOMBIH