BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Izgradnja mira

Kampanja

PRONI Centar za omladinski razvoj organizovao je omladinski kamp ”KAMPanja” koji je okupio mlade iz cijele BiH.

U periodu od 23. do 27. septembra, učesnici/e su imali/e priliku da zajedno sa našim timom trenera prolaze različite teme važne za njihov lični i socijalni razvoj.

U okviru drugog edukativnog dijela kampa ”Kafa sa…” smo ugostili savjetnicu gradonačelnika Brčko distrikta, Admiru Ramić i urednika web portala Otisak.ba, Adisa Mujdanovića.

Osim edukativnog sadržaja, za naše učesnike/ce smo pripremili i mnogo igara, takmičenja i zabave.

Ekipa iz GSS Brčko distrikta i Crvenog krsta Brčko distrikta su sve dane proveli sa nama brinući se o sigurnosti naših mladih.

Ovaj projekat je realizovan uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Kreairaj sve(mir)

Projekat Kreiraj sve(mir) još jedan je od projekata koje PRONI Centar za omladinski razvoj realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Kreiraj sve(mir) je šestomjesečni projekat koji PRONI Omladinski klub u Mostaru realizuje od novembra 2020. godine. sa ciljem proširenja i unapređenja rada Omladinskog kluba u Mostaru kroz edukativne i radionice kulturnog sadržaja, te kroz aktivnosti usmjerene na građanska prava, govor mržnje, predrasude, međureligijsku toleranciju i zajedničko kulturno nasljeđe.

Sve aktivnosti u okviru projekta su lokalnog karaktera, grupisane u 3 komponente: edukacija, kultura i umjetnost. U okviru ove tri komponente, pored radionica organiziraju se radionice za mlade, studijske posjete lokalnim institucijama i organizacijama, postavljanje uličnih biblioteka kao poklon gradu od mladih ljudi, foto izložbe, diskusije i kampanja na društvenim mrežama i organizovat. Projektom je obuhvaćen broj od oko 60 mladih s područja grada Mostara.