BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Empowering Youth for Sustainable Development through the Youth Advisory Board

Nakon što je Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini pokrenula  jedinstveni projekat za mlade, sa ciljem povećanja relevantnosti i prilagođavanja Razvojnog programa Švicarske potrebama mladih u Bosni i Hercegovini, PRONI Centar za omladinski razvoj je uz podršku Vlade Švicarske počeo sa implementacijom projekta Empowering Youth for Sustainable Development through the Youth Advisory Board (YAB) 2019. godine. 

,,Youth Advisory Board’’ je tim sačinjen od 10 mladih ljudi, starosti od 16 do 24 godine iz cijele Bosne i Hercegovine, izabranih od 452 prijavljenih, koji će predstavljati i uključivati stavove i iskustva mladih o programskim materijalima i projektnim idejama Ambasade Švicarske. Članovi ,,Youth Advisory Board-a’’ će savjetovati eksperte razvojnog programa i osoblje Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovine tokom perioda od 12 mjeseci.

Cilj projekta je omogućiti mladima iz Bosne i Hercegovine da se  kroz ,,Youth Advisory Board’’ uključe u razvoj države i ojačaju sposobnost kritičkog promišljanja i artikulacije mišljenja, te da, učeći kroz rad, steknu vještine koje će primjenjivati i tako dati doprinos razvojnom programu i jasnoći komunikacijskih instrumenata Švicarske ambasade prema mladima u Bosni i hercegovini zahvaljujući inputima i povratnim informacijama

#SvicarskauBiH, #AmbasadaSvicarskeuBiH #YAB2021