BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

CAT

CAT- Citizens Against Terrorism je zajednička inicijativa ujedinjenih studenata Bosne i Hercegovine u okviru vršnjačkog svjetskog digitalnog izazova u borbi protiv ekstremizma (https://edventurepartners.com/peer-to-peer-facebook-global-digital-challenge/) koju je vodio PRONI Centar za omladinski razvoj tokom 2017-2019. godine.
Vlada SAD-a uz podršku Facebook-a investira u kreativne načine borbe protiv ekstremizma. Studenti iz cijelog svijeta razvijaju i sprovode kampanje i akcije na društvenim mrežama protiv ekstremizma, koje su vjerodostojne, originalne, interesantne i uvjerljive njihovim vršnjacima.
U partnerstvu sa Facebook-om ova kampanja će imati odjek u široj zajednici.
Prošle godine (2016.), Univerzitet u Sarajevu je imao tim koji se takmičio u istom izazovu. Ove godine (2017.) CAT je jedini predstavnik BiH i okuplja studente iz svih dijelova zemlje, svih nacija i religija koji su ujedinjeni oko istog cilja.
Idemo RADIKALNO ZA MIR!

Ukoliko želite da nam se pridružite i date i svoj doprinos kampanji kliknite ovde ili na sliku ispod:CAT
Više o kampanji možete saznati i na Facebook stranici www.facebook.com/CATBIH/

*Obavještenje. Od decembra 2019. godine Facebook stranica CATBIH nije više pod ingerencijom osoblja i menažmenta PRONI Centra za omladinski razvoj. Osoblju i menadžmentu PRONI Centra je onemogućen pristup CATBIH Facebook stranici, od strane trećih lica,  tako da se ograđujemo od svih objava koje su nastale u ovom periodu.