BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Pobjednici takmičenja “PRONI logo ’25”

PRONI Centar za omladinski razvoj ove godine proslavlja 25. godišnjicu postojanja.

Ove godine obilježavamo 25 godina rada s mladim ljudima, kao najvećim resursom u našem djelovanju od osnivanja 1998. godine, rada na unapređenju volonterizma, aktivizma, omladinskog rada, izgradnji mira, promociji ljudskih prava, neformalnog obrazovanja i zdravih životnih stilova, prevenciji sukoba, radikalizma i ekstremizma, mobilnosti mladih, nacionalne i internacionalne saradnje i svega onoga što nas u ovom trenutku čini jako ponosnim.

Tim povodom, raspisali smo javni poziv za kreiranje PRONI loga koji će biti simbol naše 25. godišnjice. 

Poziv je bio otvoren za sve mlade od 15 do 30 godina starosti koji su  željeli pokazati ovakvu vrstu kreativnosti i na ovaj način biti dio nama važne godine.

Odlučili smo da vi svojim glasovima odlučite ko je pobjednik/ca, te smo zato objavili i nagradno takmičenje.

Nakon što smo sabrali sve lajkove i komentare na našoj Facebook i Instagram stranici, zadovoljstvo nam je pobjednicima proglasiti Benjamina Čovića i Sinana Džaferovića Vaajpu.

Benjamin Čović je rođen 28.12.1998. godine u Sarajevu. Živi u Hadžićima, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Godine 2022., diplomirao je na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu, kao Bachelor Međunarodnih odnosa. Društveno je aktivan kroz niz projekata i inicijativa. Aktivno se bavi muzičkim stvaralaštvom, komponovanjem pjesama, sviranjem i pjevanjem. Pored toga, često je u ulozi voditelja na mnogim manifestacijama, emisijama, kao i pokretač sopstvenog serijala o upoznavanju Bosne i Hercegovine i njenih gradova na YouTube kanalu.

Sinan Džaferović (poznatiji kao Vaajpa) rođen je 16.10.1998. godine u Sarajevu. Živi u Hadžićima je samouki grafički dizajner, fotograf, umjetnik i su-osnivač produkcije Druga Dimenzija sa Benjaminom Čovićem.  Džaferović je završio osnovnu 2014. i srednju školu 2017. u Hadžićima (zanatski smjer), ali je 2015. zbog privatnih okolnosti i drugih životnih ciljeva, odabrao grafički dizajn kao svoju karijeru. Pored toga, Džaferović je od oktobra do decembra 2021. godine volontirao i za nevladine organizacije kao što su CRMA i USAID na javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.  Pored produkcije koja je u fazi razvijanja, Džaferović se u slobodno vrijeme bavi i izradom digitalnih ilustracija, literaturom (čitanjem knjiga, pisanjem dnevnika, priča i muzičkih tekstova) i snimanjem pjesama.

Njihovi rezultati na takmičenju "PRONI logo '25"