BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Obilježen Međunarodni dan demokratije

Povodom Međunarodnog dana demokratije imali smo priliku ugostiti gradonačelnika Brčko distrikta BiH , kao i predstavike/ce Policije Brčko distrikta BiH, te Skupštine Brčko distrikta BiH na okruglom stolu sa učenicima/cama, na kojem smo razgovarali o izazovima sa kojima se mladi suočavaju.
 
Članovi/ce našeg Budi Muško Klub Brčko uputili su direktna pitanja za gradonačelnika za koja smatraju da su važna. Jedno od pitanja bila je kancelarija za psihologa i stručni kadar koji nedostaje, te smo dobili ohrabrujuće vijesti da će se uložiti dodatni napori za rješavanje ovog zahtjeva.
 
Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u BiH osporavanjem rodnih stereotipa III” i projekta “Budućnost za mlade: Mladi kao lideri obrazovanja životnih vještina na Balkanu”, koji podržava Vlada Švicarske, Fondation – OAK, Austrian Development Agency i CARE International Balkans.