BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za učesnike/ce: Youth DIGITOPIA

Oblikujte budućnost digitalne kampanje na Akademiji Youth DIGITOPIA! 

Jeste li spremni zaroniti u uzbudljiv svijet digitalnih inovacija? Sanjate li o stvaranju revolucionarnih digitalnih kampanja uz pomoć kojih ćete uticati na razvojni put vaše zajednice i zemlje ka EU integracijama? Ako ste mladi vizionar/ka gladan/na da oblikuje budućnost digitalnog svijeta, onda je ova prilika skrojena za vas!

Zgrabite trenutak i krenite u transformativno putovanje do digitalne utopije jer ovo je vaš poziv na akciju!

Detalji događaja:

Datum: 29.09. – 01.10.2023. godine 

Lokacija: Sarajevo

Šta vas očekuje:

  • Razumijevanje EU agende: Uronite u svijet politika Evropske unije i otkrijte ključne priorite i reforme koje Bosna i Hercegovina treba da ispuni za uspješan proces pristupanja EU.
  • Poticanje digitalne kreativnosti: Naučite kako izraditi uvjerljive digitalne kampanje koje podižu svijest i izazivaju akciju među građanima/kama
  • Mentorstvo koje je važno: Povežite se sa stručnjacima iz industrije, uključujući dizajnere, fotografe i digitalne stručnjake. Oni su tu da vas vode, inspirišu i pokažu vam šta je moguće.
  • Potaknite svoju strast: Ne bavimo se samo obrazovanjem; mi se bavimo negovanjem vaše strasti. Naša akademija je igralište za vašu radoznalost, gdje možete neustrašivo eksperimentirati.
  • Izgradnja trajnih veza: Mreža sa 50 omladinskih lidera iz 10 lokalnih zajednica širom zemlje. Sarađujte, razmjenjujte ideje i stvarajte veze koje će dovesti do promjena dugo nakon završetka događaja.
  • Oblikovanje budućih kampanja: Učestvujte u praktičnim sesijama kako biste razvili inovativne ideje za upečatljive digitalne kampanje. Radite zajedno s kreativnim stručnjacima na definiranju slogana i ključnih poruka koje će biti kamen temeljac nadolazeće kampanje širom zemlje.

Ko se može prijaviti:

Omladinski lideri u dobi 18-30 godina iz različitih sredina Bosne i Hercegovine, strastveni u pokretanju pozitivnih promjena kroz digitalne inovacije i angažman zajednice.

PRIJAVITE SE NA OVOM LINKU

Prijave su otvorene do 20. septembra.

Ne propustite ovu priliku da budete na čelu digitalnog aktivizma i liderstva mladih. Budite dio Akademije Youth DIGITOPIA i neka se vaš glas čuje na široj sceni!

 

 

Akademija se realizuje u okviru projekta ,,METAVOICE – Youth Voices in Digital Space”, koji realizuje PRONI Centar za omladinski razvoj, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.