BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Održane radionice o važnosti mentalnog zdravlja

U periodu od 19. do 31. oktobra radili smo na promociji važnosti mentalnog zdravlja i prezentaciji projekta ,,BeWell@Digital”.

Da li brines o sebi?

Ovo je bilo glavno pitanje koje smo pitali učenike/ce Druge gimnazije u Mostaru i Srednje Strojarske škole Frausta Vrančića. Radionice su vodile naše volonterke Džejla Tanović i Antonela Glavović.

Kroz diskusiju, prezentaciju i praktične zadatake razgovarali smo o važnosti brige o mentalnom zdravlju, koje korake možemo poduzeti kako bi poboljšali svakodnevnu i kontstantnu brigu o istom, kao i o tome da psihološko savjetovanje nije tabu i kome se možemo i trebamo obratiti kada trebamo pomoć. 

Radionice su realizovane u okviru projekta “BeWell@Digital”, a tokom istih učenike/ce smo upoznali sa ciljem i narednim aktivnostima projekta. 

Hvala Drugoj gimnaziji Mostar i Srednjoj Strojarskoj školi, našim volonterkama, upravi i profesorima koji su podržali realizaciju ovih aktivnosti. Drago nam da je inicijativa naišla na pozitivne komentare i od strane učenika/ca i od strane osoblja škola. 

Projekat podržava European Commission kroz program Erasmus Plus, a implementira konzorcijum na čelu sa International Youth Health Organization i partnerima: PRONI Centar za omladinski razvoj, Qendra Youth Act, Društvo za borbu protiv SIDE CAZAS, Epistimoniki Etaireia Vioiatrikis Pliroforikis kai Pliroforikis Ygeias – GBHI i Institut savremenih tehnologija Crne Gore.