BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za učesnike/ce iz Brčko distrikta BiH i Banja Luke – Art Remains/Umjetnost ostaje

Ukoliko si učenik/ca srednje škole ili studiraš, dolaziš iz Brčko distrikta BiH i Banja Luke i zainteresiran si da naučiš nešto više o glumi te to znanje i talenat pokažeš pred kamerama, ovo je odlična prilika za tebe.

Youth Advisory Board pri Ambasadi Švicarske u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa PRONI Centrom za omladinski razvoj i Centrom kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, sprovodi projekat ,,Umjetnost ostaje/Art remains” u kome nastojimo ukazati na problem odlaska mladih ljudi iz države.

Došlo je vrijeme na mlade iz Brčko distrikta BiH i Banja Luke da na kreativan način putem kratkih videa ukažu na problem napuštanja naše države i konačno daju priliku Bosni i Hercegovini.

  • Trening u Brčko distriktu BiH biće održan 29. oktobra 2022. godine / prijave otvorene do 26. oktobra
  • Trening u Banja Luci biće održan 30. oktobra 2022. godine / prijave otvorene do 27. oktobra

Trening uključuje dva dijela (interijerni i eksterijerni):

  • Tokom interijernog dijela imaćete priliku da steknete znanja o scenskom nastupu, glumi, izrazite se kroz pokret i naučite kako da govorite i svoju kreativnost pokažete pred kamerama. Kroz ovaj dio vodiće vas bosanskohercegovački glumac Armin Omerović. Više o njemu i njegovom radu dostupno je ovdje.
  • Tokom eksterijernog dijela planirano je snimanje kratkih filmova na ulicama grada i ovo je dio u kojem ćete moći da pokažete svo znanje stečeno tokom interijernog dijela treninga. Svaki film koji nastane govoriće o odlasku mladih iz Bosne i Hercegovine.

Broj prijava je ograničen i možete se prijaviti na ovom linku.

Za više informacije i upite obratite nam se na info@proni.ba.