BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Rezultati: It has to be love

PRONI Centar za omladinski razvoj u saradnji sa partnerima NVO PRIMA iz Crne Gore nedavno je objavio poziv za prijave na međunarodni seminar pod nazivom “Sexual and gender based violence among youth” koji će okupiti učesnike/ce iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Grčke, Estonije i Albanije.

Na našu adresu stiglo je 45 prijava mladih iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine. Nakon zatvaranja prijava naš tim je posvetio vrijeme čitanju aplikacija i odabiru mladih koji će tokom devetodnevnog seminara predstavljati našu organizaciju. Zahvaljujemo se svima koji su pokazali interesovanje da učestvuju. Tokom odabira posebnu pažnju posvetili smo motivaciji za učešće.

Čestitamo odabranim mladim ljudima:

1. Layla Jusko, Sarajevo

2. Dejan Vukajlović, Pale 

3. Marko Raspudić, Mostar

Želimo vam mnogo novih znanja, prijateljstava i novih uspomena!

Podsjećamo, cilj seminara je učesnike upoznati sa oblicima rodno zasnovanog nasilja i posljedicama poput silovanja, problemom nasilja u vezama i partnerskim odnosima, kao i mehanizmima zaštite od istih. S obzirom da je projekt podržan kroz Erasmus+ program, učesnici će imati priliku čuti nešto više o samom programu i kako se dobija i ispunjava Youthpass certifikat.

Radni jezik seminara je engleski, a sve troškove prevoza i smještaja snose organizatori.

Seminar će biti održan u Sarajevu od 13. do 22. maja 2022. godine.