BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Eco Walk

PRONI Omladinski klub Mostar objavljuje poziv za učešće u aktivnosti “Eco walk”, namijenjen mladima 15-25 godina u Mostaru. 

Prijaviti se možete putem linka.

Tema ove aktivnosti je eko aktivizam i cilj nam je ukazati na važnost istog. Aktivnost će se održati u utorak, 19.04. u periodu od 16.30 – 18,30h. S obzirom da je aktivnost vani, ukoliko bude padala kiša istu ćemo pomjeriti za naredni dan.

Za ovu aktivnost koristit ćemo se metodom “walk and talk”. Nakon okupljanja ispred PRONI Omladinskog kluba Mostar i upoznavanja, prošetat ćemo kroz Stari grad pa do parka Zrinjevac. Za vrijeme šetnje posjetit ćemo lokacije koje predstavljaju pozitivne i negativne primjere u polju očuvanja životne sredine, kako bi se upoznali sa situacijom u gradu. Za vrijeme šetnje imat ćemo određena pitanja koja su u vezi sa tematikom i koja će poslužiti za razmjenu mišljenja, novih ideja i riješenja. Šetnju ćemo završiti piknikom u parku Zrinjevac, gdje ćemo se kroz diskusiju osvrnuti na ekološki aktivizam, njegov značaj u zajednici i primjere koje svako od nas može primijeniti u svojoj svakodnevnici. 

Aktivnost kao follow-up je inicirana od strane naše volonterke Antonele Glavović koja je bila učesnica razmjene ,,Active youth” u okviru istoimenog projekta. Antonela uz pomoć svojih kolega i kolegica implementira aktivnost.

Projekat ,,Active youth”, PRONI Centar za omladinski razvoj implementira u saradnji sa  NVO Centar za omladinsku edukaciju, a koji je finansijski podržan od strane The Balkan Forum.

Poziv za prijave ostaje otvoren do 17.4.2022.god., a za sve upite možete pisati u PRONI DM.