BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

PRONI na EU-Balkan Youth Forumu u Rimu

Naš novembar obilježio je veliki događaj – 𝐄𝐔- 𝐁𝐚𝐥𝐤𝐚𝐧 𝐘𝐨𝐮𝐭𝐡 𝐅𝐨𝐫𝐮𝐦 – na kojem je učestvovao naš Dejan Rađen kao jedan od predstavnika Bosne i Hercegovine.

EU – Balkan Youth Forum je u periodu od 22. do 26. novembra u Rimu okupio 88 mladih učesnika/ca i mentora iz svake od 27 država članica Evropske unije i 6 zemalja Zapadnog Balkana kako bi razgovarali o zajedničkim pitanjima, suočili se sa kreatorima politika i mobilizirali energiju za nove inicijative i inovativne poglede na evropske integracije.

Na osnovu prijedloga italijanskog ministra vanjskih poslova Luigija Di Maia, EU-Balkanski forum je predstavljen kao prostor međunarodne saradnje i mjesto okupljanja mladih sa cijelog kontinenta. Forum su podržali Regional Cooperation Council – RCC (Sarajevo), Regional Youth Cooperation Office – RYCO (Tirana), Study Centre for International Politics (Rim) i Osservatorio Balcani Caucaso Transeuropa (Trento), a finansiran je od strane italijanskog Ministarstva vanjskih poslova.

Zahvaljujemo se na izuzetnoj prilici i iskustvu!

Više informacija o EU – Balkan Youth Forumu, prijedlozima i zaključcima sa događaja možete pronaći na https://www.eubalkanforum.org/.