BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

POZIV ZA VOLONTERE/KE – POSTANI DIO PRONI TIMA

PRILIKA DA POSTANEŠ DIO NAŠEG TIMA!

PRONI Centar za omladinski razvoj raspisuje poziv za prijem novih volontera u 5 gradova u BiH.

Ukoliko si mlada osoba spremna da radiš na ličnom i profesionalnom razvoju, inicijator si kreativnih ideja, onda si baš ti naš izbor!

Kroz volonterski anagažman u našoj organizaciji dobijate priliku da se družite, zabavite, usavršavate i upoznate mnogo mladih ljudi, a mi ti nudimo i stručnu  mentorsku podršku naših omladinskih radnika i obezbjeđujemo siguran prostor za vaše ideje – PRONI omladinske klubove (POK):

  • Sarajevo
  • Mostar
  • Bijeljina
  • Banja Luka
  • Brčko

Ako želite postati dio našeg tima prijavite se putem ovog linka.

Prijave su otvorene do 15.01.2022.

U nastavku pogledajte neka od iskustava naših volontera/ki u 2021. godini.

Hana Memija: ,,Zahvaljujići PRONI Centru ostvarila sam mnoga poznanstva te razvila svoje komunikacijske vještine. Iako sam ranije bila osoba koja se nije najbolje snalazila u društvu, mojim dolaskom u klub i stalnom interakcijom sa drugima to se promijenilo.Ono što mi je jako bitno jeste da sam savladala strah od javnog nastupa, a sve ovo ne bi moglo biti moguće bez ljubaznih uposlenika i kolega volontera. Zahvaljujući Proniju uspjela sam stvoriti radne navike, naučila sam kako organizovati vrijeme ali i stekla brojna druga iskustva.”

Darko Dragić: ,,U PRONI Centru za omladinski razvoj sam prvi put u svom životu vodio radionice te naučio kako je to prenositi znanje na druge. Tu sam upoznao veliki broj izuzteno kvalitetnih osoba koji su mi pomogli da napredujem. Stekao sam ogromno samopouzdanje koje će mi biti od velike koristi za budućnost. Zbog PRONIJA sam još više zavolio volonterski rad.”

Stefan Ranković: ,,Zahvalan sam PRONI Centru za osvežavanje starih uspomena koje sam imao još tokom srednje škole. Preporučio bih svakoj mladoj osobi da postane deo jedne ovakve priče.”