BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Razmisli prije klika

Da li su ovo komentari koje volite pročitati na društvenim mrežama?


Učesnici programa „Virtualni govor mržnje“, mladi i žrtve govora mržnje na društvenim mrežama su istaknuli kakve komentare inače pročitaju na društvenim mrežama, koji osjećaj im to izaziva i što bi radije voljeli da su pročitali umjesto komentara govora mržnje.
Video je kreiran u cilju prevencije ovog široko zastupljenog fenomena netolerancije i kako možemo utjecati na smanjenje govora mržnje.
Kao što naša gošća na kraju videa poručuje, razmislimo prije nešto što objavimo da li naš komentar sadrži mržnju ili poziva na nasilje prema drugoj osobi, skupini ili populaciji.
Više o tome možete pogledati u nastavku videa.
Zahvaljujemo se svim učesnicima programa „Virtualnog govora mržnje“, mladima sa lokala i dragim ljudima Lejli Huremović i Vladani Vasić koji su sudjelovali, podijelili svoje iskustvo i istaknuli zašto je bitno prevenirati govor mržnje.


Odgovaramo negativnim narativima u društvu kroz zdrave životne stilove.🤞


Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM Bosnia and Herzegovina), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID Bosnia and Herzegovina).

#PRONI #USAID #IOMBIH #proniyouth #hatespeech #hatespeechprevention #POKMo