BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

POZIV ZA UČESNIKE/CE: Radionice u PRONI Omladinskim klubovima

PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za 13 radionica u 5 PRONI Omladinskih klubova. Radionice su besplatne i namijenjene mladim ljudima od 15 do 30 godina.

Rok za prijave je 20.04.2021.

Prijaviti se možete na linku.

U nastavku informacije o svakoj radionici:

Lično usavršavanje kroz razvoj rezilijencije – Sarajevo

Cilj ove radionice je upoznati učesnike sa simptomima stresa, rizičnim i protektivnim faktorima, te sindromom izgaranja, a sve kako bi naučili da se uspješno nosimo sa svakodnevnim izazovima, konfliktima i kako bi naše svakodnevno funkcioniranje bilo oslobođeno negativnih uticaja sa strane. Period trajanja radionice je 3 mjeseca.

Engleski jezik za početnike – Sarajevo

Cilj ove radionice je da polaznici steknu osnovno znanje iz engleskog jezika (A1 nivo), da se upoznaju sa osnovnim vokabularom i gramatikom, te da steknu i usavrše osnovne komunikacijske vještine na stranom jeziku. Period trajanja radionice je 3 mjeseca.

Budi bolja verzija sebe – Sarajevo

Cilj ove radionice je da učesnici nauče prevazići stres i emocionalnu preosjetljivost, a sve kroz poticanje jačanja njihovog samopouzdanja i njihove brige o svom mentalnom zdravlju. Period trajanja radionice je 3 mjeseca.

Ne-na lijep način – Sarajevo

Cilj ove radionice je prepoznati važnost komunikacije i načina njene upotrebe, prepoznati vlastiti stil komuniciranja kako bi se isti poboljšao. Takođe, cilj je usvojiti vještine struktuiranja kratkoročnih i dugoročnih životnih ciljeva, te uočiti vezu između njih i našeg ponašanja, emocija, a sve s namjerom da učesnici vježbaju asertivnu komunikaciju kroz praktične zadatke. Period trajanja radionice je 6 sedmica.

Moj instagram profil – Sarajevo

Cilj ove radionice je da se učesnici upoznaju sa algoritmom Instagrama, da nauče kako srediti svoju Instabiografiju, koriste hashtagove i dobiju veći broj pratitelja. Učesnici će se upoznati sa načinom vođenja biznisa na Instagramu i uređivanjem fotografija, a dobit će informacije i kako zaštititi sebe i svoj profil na ovoj socijalnoj mreži. Period trajanja radionice je 5 sedmica.

Komunikacijske vještine i diplomatsko pregovaranje – Sarajevo

Cilj ove radionice je da učesnici usvoje adekvatno znanje u oblasti komunikacijskih i prezentacijskih vještina, da se upoznaju sa pravilima pregovaranja i da nauče kako uspješno voditi razgovor za posao. Period trajanja radionice je 2 mjeseca.

Ja – poduzetnik – Sarajevo

Cilj ove radionice je da učesnici usvoje znanja o poduzetništvu, kreiranju poduzetničke ideje i predstavljanju iste. Pored toga, učesnici će usvojiti vještine provođenja poduzetničke ideje kroz analizu izvodljivosti, upoznati se sa važnošću pregovaranja, prezentovanja ideje i kreiranja pitcha. Period trajanja radionice je 3 mjeseca.

E-nasilje – Mostar

Cilj ove radionice je informirati mlade o oblicima nasilja i načinima preveniranja istih putem interneta. Period trajanja radionice je 1 dan.

Ne sudi knjigu po koricama – Mostar

Cilj ove radionice je upoznati učesnike sa pojmovima predrasuda i stereotipa, upoznati se sa njihovim uticajima na naše lično ponašanje, kao i načinima suočavanja i prevazilaženja ovih negativnih društvenih fenomena. Period trajanja radionice je 3 dana. Rok za prijavu na ovu radionicu je 11.04.2021.

Osnove digitalnog ilustriranja – Mostar

Cilj ove radionice je upoznati se sa osnovama i prednostima digitalnog ilustriranja, uzimajući u obzir važnost ovakvog načina funkcioniranja današnjeg društvenog miljea. Ukupno će biti održano 10 radionica.

Kako ideju pretvoriti u realizaciju? – Bosanski Petrovac

Cilj ove radionice je da mladi saznaju na koji način njihove ideje mogu dobiti podršku kako bi iste bile uspješno implementirane, te kako bi se postigli prethodno postavljeni ciljevi kroz tu ideju. Period trajanja je 1 mjesec.

Queen’s Gambit – Trebinje

Cilj ove aktivnosti je okupiti sve zainteresirane mlade ljude koji žele igrati šah i natjecati se u šahovskom turniru. Turnir će trajati 3 dana.

Nešto više o foto i video produkciji – Bijeljina

Cilj ove radionice je upoznati se sa osnovama i pravilima foto i video produkcije kako bi krajnji rezultati bili kvalitetni i prepoznatljivi. Period trajanja je 3 mjeseca.