BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

#POKMOstar – Volonterka Mersiha Čomor učestvovala je na radionicama u okviru prve faze projekta „Mreža mladih branitelja/ki ljudskih prava na obrazovanje, rad i stanovanje“

Volonterka #POKMOstar Mersiha Čomor je u periodu od 26. do 29.09.2020. učestvovala na radionicama u okviru prve faze projekta „Mreža mladih branitelja/ki ljudskih prava na obrazovanje, rad i stanovanje“. Radionice su održane putem Zoom aplikacije i projekat je okupio po 15 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Fokus je bio na tome da se mladi informišu i upoznaju sa ljudskim pravima, u cilju prepoznavanja kršenja ljudskih prava mladih u njihovim zajednicama i pravovremeno djelovanja.

Jedan od ciljeva projekta je formiranje prve mreže Youth Rights Defenders-a (Branitelja i braniteljki prava mladih), odnosno mrežu mladih iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore koja će se baviti promocijom, zaštitom i izvještavanjem o ljudskim pravima mladih na obrazovanje, rad i stanovanje.

Program sprovodi Beogradski centar za ljudska prava BCHR, u suradnji sa Nvo Juventas iz Podgorice i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji iz Bijeljine, u okviru programa „Dijalog za Budućnost“. Zajednički regionalni program „Dijalog za budućnost” sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, u partnerstvu sa državnim institucijama u BiH, Crnoj Gori i Republici Srbiji, uz financijsku podršku Fonda UN-a za izgradnju mira (UN PBF).