Dodjela certifikata učesnicima PRONI Akademije Omladinskog Rada

Danas u 17 sati održali smo online dodjelu certifikata učesnicima PRONI Akademije Omladinskog Rada A, B i B+ nivoa. Akademija je trajala 8 mjeseci, odnosno 6 mjeseci teorijske obuke i 2 mjeseca praktičnog rada. Nakon odrađenih eseja za teorijski dio, te dvomjesečne realizacije praktičnih aktivnosti, naši učesnici su uspješno završili PAOR obuku i time postali omladinski radnici.  

Cilj projekta YouVolution je povećati kapacitete mladih iz ciljnih zajednica za osnivanje i upravljanje omladinskim klubovima, s obzirom na ograničene mogućnosti da mladi doprinesu pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama.

Na današnjem događaju smo dodijelili ukupno 42 certifikata, a od toga je 19 certifikata za uspješno završen program PRONI Akademije Omladinskog Rada A nivoa, 6 certifikata za uspješno završen program PRONI Akademije Omladinskog Rada B nivoa i 17 certifikata za uspješno završen program PRONI Akademije Omladinskog Rada B+ nivoa.

Tijekom dodjele certifikata, učesnici su izrazili svoja pozitivna iskustva na ovoj Akademiji, razgovarali o otvaranju novih PRONI Omladinskih klubova i raduju se nastavku suradnje s PRONI Centrom za omladinski razvoj.

Želimo se zahvaliti mladim perspektivnim učesnicima na njihovom učešću i trudu u kreiranju bolje lokalne zajednice za sve nas.

Ovaj projekt YouVolution je podržan od strane BHRI.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email