BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Dodjela certifikata učesnicima PRONI Akademije Omladinskog Rada

Danas u 17 sati održali smo online dodjelu certifikata učesnicima PRONI Akademije Omladinskog Rada A, B i B+ nivoa. Akademija je trajala 8 mjeseci, odnosno 6 mjeseci teorijske obuke i 2 mjeseca praktičnog rada. Nakon odrađenih eseja za teorijski dio, te dvomjesečne realizacije praktičnih aktivnosti, naši učesnici su uspješno završili PAOR obuku i time postali omladinski radnici.  

Cilj projekta YouVolution je povećati kapacitete mladih iz ciljnih zajednica za osnivanje i upravljanje omladinskim klubovima, s obzirom na ograničene mogućnosti da mladi doprinesu pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama.

Na današnjem događaju smo dodijelili ukupno 42 certifikata, a od toga je 19 certifikata za uspješno završen program PRONI Akademije Omladinskog Rada A nivoa, 6 certifikata za uspješno završen program PRONI Akademije Omladinskog Rada B nivoa i 17 certifikata za uspješno završen program PRONI Akademije Omladinskog Rada B+ nivoa.

Tijekom dodjele certifikata, učesnici su izrazili svoja pozitivna iskustva na ovoj Akademiji, razgovarali o otvaranju novih PRONI Omladinskih klubova i raduju se nastavku suradnje s PRONI Centrom za omladinski razvoj.

Želimo se zahvaliti mladim perspektivnim učesnicima na njihovom učešću i trudu u kreiranju bolje lokalne zajednice za sve nas.

Ovaj projekt YouVolution je podržan od strane BHRI.