BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Radionice poezije “Stihovi života”

PRONI Omladinski klub Mostar uz partnerstvo sa Centar za kulturu Mostar organizuje radionice poezije “Stihovi života” za mlade od 15 do 30 godina.

Link za prijavu.

Radionice poezije će obuhvatiti historiju bosanskohercegovačke poezije kroz samu analizu njenih etapa ali i pojedinačnu analizu pjesama izabranih pjesnika koje će se obrađivati.

Tokom radionica će učesnici učiti o bosanskohercegovačkim pjesnicima/piscima kao što su Musa Ćazim Ćatić, Aleksa Šantić, Dino Fahrudin Avdibegović, Marko Tomaš, Ilija Jakovljević i dr.

Cilj aktivnosti je mlade ljude potaknuti i usmjeriti k kreativnom izražavanju  kroz pisanje poezije,  upoznati s formama i stilovima poezije i kreativnog pisanja. Tokom radionica posebnu pažnju posvetiti ćemo poznatim bosanskohercegovačkim piscima i naglasiti važnost njihovog rada za kulturu i književnost BiH.

Nakon održanih 5 radionica planirana je „ Večer poezije“ tokom koje će učesnici moći recitirati svoja djela uz pratnju gitare koju će izvoditi mladi sa kursa gitare.

Nakon 10-e radionice napravit ćemo događaj u kojem će sudionici moći promovirati svoj rad u obliku zbirke poezije u kojoj će biti radovi svih učesnika. Zbirka će u online format biti dostupna na PRONI web stranici i svim profilima društvenih mreža.

Učesnici će kroz učenje o poeziji biti potaknuti na stvaranje vlastite poezije u njenim raznim formama i tako dobiti priliku za kreativno izražavanje kroz ovu formu umjetnosti.

Radionice će se održavati u sklopu PRONI Omladinskog kluba i u Centru za kulturu Mostar.

Poziv ostaje otvoren do 15.10.2020., a za sva pitanja ili nedoumice možete pisati na mail: info@proni.ba.