BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

#POKMOSTAR – Poziv za učešće u 5 novih programa

Poziv za učešće u 5 novih programa u #POKMOSTAR 

PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za učesnike na radionicama u okviru 5 programa za mlade.

Programi za koje možete aplicirati su:

1. Program “Dnevnik uma”; je namijenjen mladima od 15 do 30 godina.  Cilj programa je ponuditi mehanizme prilagodbe na probleme „modernog“ načina života i pozitivno pridonijeti rješavanju stigmatizacije koja se javlja uz brigu o mentalnom zdravlju.

2. Program “Oglašavanje na društvenim mrežama”: je namijenjen mladima od 18 do 30 godina. Cilj aktivnosti je osposobiti učesnike za samostalno vođenje poslovnih profila/stranica na društvenim mrežama.

3. Program “Kreativno recikliranje”: je namijenjen mladima od 15 do 30 godina. Cilj programa je podizanje svijesti o važnosti recikliranja kod mladih ljudi u Mostaru.

4. Program “I TEBE se tiče!”: Cilj ovog projekta je podizanje svijesti kod srednjoškolaca starosne dobi od 15 do 17 godina o prisutnosti vršnjačkog nasilja i edukacija o tehnikama prevencije vršnjačkog nasilja.

5. Program “Što si sam sebi?”: je namijenjen mladima od 15 do 18 godina. Cilj ovog programa je jačanje samopouzdanja kod mladih.

Za učešće u nekom od navedenih programa prijavljujete se popunjavanjem forme na linku: https://forms.gle/wnY1UbagwKazBmo38 . Možete se prijaviti za učešće u više programa ukoliko želite. 

Sve aktivnosti održavat će se u prostorijama PRONI Omladinskog kluba Mostar koji se nalazi na adresi Rade Bitange 13 (drugi sprat Centra za kulturu Mostar).

Za dodatna pitanja ili nedoumice možete nam pisati na email: info@proni.ba ili u inbox profila socijanih mreža. 

Volonterske aktivnosti u klubu se održavaju u partnerstvu sa lokalnim partnerom Centar za kulturu Mostar . 

Ova aktivnost organizirana je u sklopu projekta #STaRBiH koji provodi Karuna Center for Peacebuilding , PRONI Centar za omladinski razvoj, Mali koraci – Mali koraci, Centar za izgradnju mira Sanski Most i Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH uz podršku USAID BiH.